Kiállítások és Visszhang

PDFNyomtatásE-mail

KIÁLLÍTÁSOK

 

Tóth Attila önálló rönkbútor-kiállításainak néhány helyszíne:

 

Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum

Siófok, Dél-Balatoni Kulturális Központ

Komló, Közösségek Háza

Pécs, Mecsekszabolcsi Közösségi Ház

 

VISSZHANG

 

fa-dicseret1

fa-dicseret2

 

hpolland-munkak

 

" Bútorai, térplasztikái szobrász igényességgel, aprólékosan kidolgozott kézműves munkák. A térplasztikák kertek, lakások zugait teszik hangulatossá, a lakberendezési tárgyak gazdájuk mindennapi életének részévé válnak. A természet ölelését érezheti, aki beleül Tóth Attila szép ívű rönkbútoraiba, helyet foglal kecses kert padján vagy elfogyaszt egy jóízű ebédet üveglappal fedett, több mint öt méter kerületű gyökérasztalánál."

 

Csató Andrea
Déli Extra Magazin

 

"Az iskola udvarán meglepetés várt bennünket: egy csodálatos, fából épült - készült játszótér. Nyomban birtokunkba is vettük a játékokat: a hintákat, libikókákat, a csúszdát, házat, mászóhálót. /.../ Az újdonság varázsa mára megszűnt, de az öröm nem, most is sorban állunk a szünetekben a fajátékok előtt. A szünetek persze még rövidebbnek tűnnek, mint eddig, a csengőszót nem is akarjuk meghallani."

Jákli Zsófia 4.b.
Büki Újság

 

"A mester mások által értéktelennek ítélt, kidobott, elhalt gyökereket, rönköket éleszt újjá, álmodik beléjük romantikus, meseszerű, fantáziát mozgató világot. A többnyire robosztus alkotások letisztult, kerekded formájukkal békét és harmóniát sugároznak.
Hasonló mesevilágot élhetnek meg a gyerekek Tóth egyedi motívumokból építkező, organikus és végtelenül kedves, barátságos játszóterein."

 

Déli Extra

 

" A Tompa Mihály Utcai Általános Iskola udvarán felavatták a többfunkciós, praktikus és esztétikus, a gyerekeknek örömet adó és korlátozott képességeiket jótékonyan fejlesztő játszóteret. /.../ A létesítmény minden darabját ide tervezték, hozzájuk a természetes anyagokat körültekintéssel választották, a színeket összehangolták, a helyszínen szerelték - háromféle méretben, hogy kisebbek és nagyobbak balesetmentesen használhassák."

 

Komlói Újság

 

" Tóth Attila tudja, hogyan teheti ismét élővé, az ember társává a már majdnem holt rönköt, gyökeret: nem egyszerű bútor lesz belőle, hanem egy ölelve befogadó fotel vagy szék. Asztalai a stabilitást jelzik, akármennyire is girbegurbák azok a természetes lábak."

 

L. Csépányi Katalin
Hetedhéthatár

 

"Új mozgásfejlesztő játékaink megtervezője és kivitelezője Tóth Attila fajáték-készítő, akinek ügyességét, mesterségbeli tudását dicséri egyre több tapolcai játszótér fajáték-családja, a boldog gyermekzsivaj, a mozgás és játék adta öröm."


Maros Miklósné óvodavezető
Új Tapolcai Újság


"Ahogyan a Magyar Természettudományi Múzeumban megnyílt kiállítását végigjárom óhatatlanul is eszembe jut Gepetto Mester, s szüleménye, Pinokkió, a hosszú orrú, megelevenedett fabábú, akit a Mester élettelen fatuskóból keltett életre. Ilyen varázslatnak lehetünk részesei Tóth Attila természetes szépségű alkotásait látva is."

 

Jusztinger Brigitta
Hetedhéthatár

 

"Kedves Attila! Köszönjük, hogy gyönyörű munkáival idevarázsolta közénk az erdőt, kivételes tehetséggel alig változtatva a gyökerek, rönkök természetes, istenadta formáin. Bár faművesnek mondja magát, én azt mondom, hogy nem csak egy ügyeskezű mesterember munkáit látjuk itt, hanem egy fában álmodó művész munkáit. Akinek nagyszerű beleérző képességét, komponáló készségét, változatosság iránti igényét, a természet, az anyag iránti alázatos tiszteletét művei is tanúsítják."

 

Rab-Kováts Éva
Római Parti Hírek

Közvélemény kutatás
Ön milyen faműves terméket vásárolna szívesen?