Faportál.hu - Tóth Attila faműves köszönti Önt honlapján!

Bemutatkozás

PDFNyomtatásE-mail

Szelíd szépségű bútorai az erdő békéjét árasztják, megkapó hangulatú játszótereiben új életre kel a fa. Tóth Attila népi iparművész minden munkája azt bizonyítja, hogy a funkció és a természetes formavilág egymásba szelídíthető.

- Ahogyan az ember képtelen a természetnél csodálatosabbat alkotni, úgy én is képtelen vagyok arra, hogy a magam kénye-kedve szerint alakítsam a fát- vallja a pécsi faműves. -Nem akarok többet - de kevesebbet sem, - csak azt, hogy kibontsam, s így másoknak is megmutassam azt a csodát, amit olykor egy földben felejtett gyökér rejteget. S engem épp úgy elbűvöl a gyökerek tekergő játéka, mint egy különleges formájú törzs, vagy egy kedvesen suta, girbegurba ág. Szeretném, ha munkáimban tovább élne ez a természetes szépség, feltöltve mindazokat, akik szívesen látják a fát maguk körül.

  Tóth Attila sokféle módon kelti új életre a fát. 2000 óta működő vállalkozása, a GRA-FA PRESS Bt. folyamatosan bővíti organikus stílusú termékeinek skáláját. A beltéri gyökérgarnitúrák valamint kerti és utcabútorok – padok, asztalok, hintaágy, szaletli, kapu, kerítés, kerti grillező, madáretető, információs táblák stb. - mellett míves használati tárgyakat, de játszótereket, erdei tornapályát, buszvárót, gyaloghidat és egyéb nagyobb faépítményeket is készít.

A rönkbútorok jelentős része a Népi Iparművészeti Tanács által zsűrizett, míg a köztéri játszóeszközök mindegyike tanúsított, az EU szabványoknak megfelelő termék.

  A pécsi faműves cégének köztéri munkáival és játszótereivel ma már az ország több, mint száz településén - többek között Szilvásváradon, Visegrádon, Veszprémben, Szegeden, Etyeken, Fóton, Győrben, Csobánkán, Tapolcán - találkozhatunk. S e termékek hosszú évek múltán is megőrzik szépségüket és funkciójukat, hiszen időt álló, kemény rönkfából készülnek. Tóth Attila leggyakrabban az akácot és a tölgyet használja munkáihoz, míg rönkbútorainak anyagát főként gyümölcsfák adják.

Közvélemény kutatás
Ön milyen faműves terméket vásárolna szívesen?